Новини селищної ради

До уваги господарників та пасічників Новосанжарської громади!

Підприємством ТОВ «Востокстройгаз» буде застосовано пестициди та агрохімікати на полі соняшнику відділку І №3 Лисівка, загальною площею 78,3 га, які межують з населеним пунктом Лисівка.

Відповідальна особа за обробку: Хоменко Володимир Олександрович. Контактний тел. - 0501766199.

Обробка буде проводитись з 20 по 25 червня 2023 року у вечірній період з 18:00 до 22:00 год. Та у ранковий - з 6:00 до 10:00 год. При температурі повітря від + 5 °С до +25 °С та швидкість вітру не більш 4 м/е.

препаратами: Аканто Плюс.

На територію оброблених ділянок дозволяється:

Виходити не раніше 7-ми діб після внесення.

Проводити ручні роботи на суміжних ділянках: не раніше 4-ьох діб після внесення.

Випасати худобу та птицю, а також проводити сінокіс не раніше 15-ти діб після внесення.

До уваги господарників та пасічників Новосанжарської громади!

Шановні фермери, аграрії Новосанжарської громади!

Сердечно вітаю вас з професійним святом – Днем фермера!
Ваша праця в усі часи була і залишається нелегкою, важливою та потрібною для добробуту і благополуччя нашої країни. А тепер, в умовах війни, – це трудовий подвиг на благо людей. Сьогодні ви не лише розвиваєте сільську економіку, але й зміцнюєте обороноздатність та продовольчу безпеку нашої країни. Завдяки вашим працьовитим руками, хліборобській мудрості та напруженій самовідданій праці живе наша українська нива, розвивається сільське господарство.
Щиро дякую всім тим, для кого селянська праця є сенсом життя, хто попри труднощі та воєнний час чесно і сумлінно робить свою справу, підтримує сільські території та відстоює аграрний тил.
Бажаю вам гарних врожаїв на мирних полях і гордо нести ім’я українського хлібороба й годувальника. Нехай ваші професійні задуми та плани будуть реалізовані на благо рідної землі, покращення добробуту й процвітання України.
Миру, міцного здоров’я вам і вашим близьким!
З повагою, селищний голова – Геннадій СУПРУН

Шановні фермери, аграрії Новосанжарської громади!

КОНКУРС МАЛЮНКІВ!

З метою виховання екологічно свідомої учнівської молоді, дбайливого ставлення до довкілля, підтримки талановитих дітей, а також з нагоди Дня працівника природно-заповідної справи Департамент екології та природних ресурсів Полтавської обласної військової адміністрації впродовж 15 червня — 1 липня 2023 року проводить конкурс дитячих малюнків «Живопис природи Полтавщини».

У Конкурсі беруть участь діти 6-18 років у трьох вікових категоріях:

-                     6 - 10 років;

-                     11 - 14 років;

-                     15 - 18 років.

Учасники конкурсу кожної вікової категорії готують малюнок, присвячений красі природи Полтавщини, у довільній графічній, живописній формах, виконаний олівцями або фарбами, прямокутної форми. На конкурс подаються лише індивідуальні роботи.

Малюнок має бути наданий/надісланий до 29.06.2023 до Департаменту за адресою: вул. Зигіна, 1, каб. 308, м. Полтава, 36000 з поміткою «Конкурс малюнків». (У разі поштового відправлення — дата визначається за позначкою на поштовому штемпелі. Роботи, надіслані пізніше вказаної дати, не розглядатимуться).

До роботи додається коротка інформація про автора: прізвище, ім’я, дата народження, поштова адреса, контактний телефон для зв’язку.

Малюнки, надіслані на конкурс, авторам не повертаються.

Конкурсні роботи зберігаються у Департаменті та можуть бути використані в його подальшій діяльності.

Переможці конкурсу оголошуються 07.07.2023.

Результати конкурсу оприлюднюються на офіційному сайті Департаменту в рубриці «Події, коментарі, оголошення» та сторінці в соціальній мережі Facebook, інших засобах масової інформації.

КОНКУРС МАЛЮНКІВ!

Як оформити дитині закордонний паспорт, якщо свідоцтво про народження іноземне: коротка інструкція

Після початку повномасштабної війни в Україні мільйони наших громадян були змушені покинути рідні домівки та виїхати за кордон. Серед них було чимало вагітних жінок, які народили діток уже в інших країнах. Тож наразі у них виникає чимало запитань щодо документів для малят. Тому сьогодні пропонуємо Вам відповіді на актуальні питання, які стосуються саме документування дітей, народжених за кордоном.

            Чи можна без повернення в Україну оформити закордонний паспорт дитині, яка народилась за кордоном? - Так. Для цього важливо знати наступне:             Де можна отримати послугу? - За кордоном оформити закордонний паспорт можна в центрах «Паспортний сервіс» та в закордонних дипломатичних установах.             Що робити, якщо паспорт матері протерміновано або не вклеєна фотокартка? - В такому разі можна одночасного оформити ID-картку мамі та закордонний паспорт дитині. Для цього за кордоном потрібно звертатися саме до центрів «Паспортний сервіс».             Що робити, якщо батько іноземець? - В такому разі потрібно звернутися до закордонної дипломатичної установи для отримання Довідки про реєстрацію особи громадянином України. Термін оформлення – 3 місяці. Потім з цією довідкою оформити паспорт можна і в ЗДУ, і в центрах «Паспортний сервіс»             Що робити з іноземним свідоцтвом про народження? - Потрібно зробити офіційний переклад та завірити його нотаріально. Також для легалізації свідоцтво може потребувати проставлення апостиля, якщо інше не передбачено законом або міжнародним договором України, згідно з Законом України «Про міжнародне приватне право».             Дитину обов’язково брати із собою? - Не обов’язково, але в такому разі потрібно мати із собою фото дитини 10х15см для внесення відцифрованого образу обличчя. Таке фото має відповідати ряду вимог.             Яка вартість оформлення? - Вартість дитячого закордонного така сама, як і дорослого. В підрозділах Міграційної служби це 856 грн або 1496 грн (в залежності від терміновості). Центри «Паспортний сервіс» додатково стягують збір за сервісні послуги підприємства, який різниться в залежності від країни. Вся необхідна інформація є на сайті "Паспортного сервісу".

            Виникли питання - в Управлінні міграційної служби Полтавщини працює телефон «гарячої лінії» (0532)608969 та офіційна сторінка Міграційної служби Полтавської області у соціальній мережі Фейсбук https://www.facebook.com/udmspl/, за якими можна отримати актуальні консультації.

Як оформити дитині закордонний паспорт, якщо свідоцтво про народження іноземне: коротка інструкція

Міграційна служба Полтавщини нагадує: як відновити паспорт під час війни

На жаль під час війни нерідко трапляються такі ситуації як втрата паспорта громадянина України чи закордонного паспорта.

          У такій ситуації можна користуватися застосунком “ДІЯ”. Паспорти у "Дії" — IDкартка та закордонний — мають таку саму юридичну силу, що й звичайні паперові аналоги. Така можливість передбачена статтею 14¹ Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

          Оформити ID-картку та закордонний паспорт і відновити втрачені документи можна у будь-якому підрозділі Міграційної служби у Полтавській області НЕЗАЛЕЖНО від місця реєстрації. Крім того, з 23 травня можна одночасно оформлювати IDкартку і закордонний паспорт. На сьогодні адміністративні послуги доступні в усіх підрозділах служби.

Міграційна служба Полтавщини нагадує: як відновити паспорт під час війни