Новини селищної ради

Шановні жителі Новосанжарської громади!

Щороку, 22 червня, український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів жертв Другої світової війни. Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні втрати і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність… Все це не стирається і не може бути стертим з історичної пам’яті. Адже події понад 80-літньої давнини повторюються в Україні нині.Сучасний російський режим вирішив повторити шлях гітлерівської Німеччини. Спочатку, всупереч всім міжнародним домовленостям, російська влада анексувала Крим та тимчасово окупувала частину територій Донецької та Луганської областей. Присвоюючи собі перемогу у Другій світовій війні, говорячи про свою виключність, намагаючись нав’язати власний світогляд іншим і зруйнувати міжнародну систему безпеки, російська армія 24 лютого 2022 року розпочала широкомасштабне вторгнення на територію України. Та їй на заваді стали українці – згуртовані, єдині, готові перемагати, звільняючи свою землю від ворога.Зараз, як і вісімдесят чотири роки тому, Україна воює з підступним агресором, з путінською росією. Задля перемоги над рашизмом нас підтримують, нам допомагають цивілізовані країни й мільйони людей у всьому світі.Сьогодні ми вшановуємо пам’ять загиблих у роки Другої світової війни та сучасної російсько-української війни, борців за незалежність України, жертв нациських таборів і російських окупаційних військ.Ніхто не забутий! Ніщо не забуте! Так ми говорили раніше і так вважаємо сьогодні.Ми перемогли тоді й обов'язково переможемо зараз.Слава Україні! Героям Слава!З повагою селищний голова – Геннадій СУПРУН

Шановні жителі Новосанжарської громади!

Допомога від нашої громади уже на Херсонщині

Від щирого серця дякуємо усім і кожному, хто долучився до збору, за розуміння, за добросердечність, чуйність щирість, підтримку .Приємно, що поруч живуть такі люди , які завжди нададуть необхідну  допомогу. Добрі справи не залишаються непоміченими - вони ,як маяки, світять тим, хто чекає.

Новосанжарці ви неймовірні ,тільки разом ми подолаємо будь - які негаразди. Дякуємо!

Слава Україні!

Слава ЗСУ

Допомога  від нашої громади уже на Херсонщині

Продукція від ТОВ «Хвилясті»

В минулому році наші підприємці і аграрії взяли участь і виграли у конкурсі міні-грантів «Незалежність», який проводився Благодійною організацією «Благодійний фонд «Повір у себе», за підтримки банка ДЕГ (Німеччина) та агропромислового холдингу «Астарта-Київ».Отримавши професійне обладнання для розвитку свого бізнесу, ТОВ «Хвилясті», згідно з умовами підписаного договору, вкотре передали продукти харчування 10% від вартості обладнання у Новосанжарську селищну раду для формування продуктових наборів та в якості гуманітарної допомоги постраждалим від затоплення жителям Херсонщини.

Продукція від ТОВ «Хвилясті»

Щира вдячність усім, хто долучився до збору!

Аби не наврочити дорогу, тим більше далеку, серед українців ходить багато пересторог. Їм піддалися і ми. Тому тільки тепер, коли автівка Новосанжарської селищної ради разом із водієм Олександром Черненком та волонтеркою Наталією Кольбою вже благополучно вдома, повідомляємо. Зібрана громадою гуманітарна допомога постраждалим від затоплення жителям Херсонщини доставлена! Новосанжарська селищна рада на чолі із селищним головою Геннадієм Супруном висловлюють щиру вдячність усім, хто долучився до збору, хто по кілька раз вантажив, хто не шкодує сил і енергії транспортував гуманітарну допомогу.Наша сила в єднанні. Відтак, ми незборимі як і вся Україна! Слава Україні!

Щира вдячність усім, хто долучився до збору!

Вічна пам’ять захиснику України

Сьогодні захисник України, житель с.Вільний Степ – БАНК Іван Андрійович мав би святкувати свій 37-й день народження.

Не судилося… Війна забрала його молоде життя. Ставши на захист нашої держави ще в 2014 році, Іван Андрійович залишився вірним собі й чоловічому обов’язку до самої смерті. Мужньо й самовіддано боронив рідну землю. Був нагороджений орденом «Народний Герой України», орденом «За мужність», мав багато почесних грамот та медалей. Спи спокійно, Солдате. Добра світла пам’ять про тебе і вдячність за твій подвиг назавжди залишаться у наших серцях.

Вічна пам’ять захиснику України

Гуманітарна допомога для жителів Херсонщини

Трагічні події, які відбуваються зараз в Україні з моменту початку війни всьому світові довели нашу незламність, показали рівень боєздатності української армії та героїзм кожного воїна-захисника. Та, найголовніше, що часи лихоліття згуртували людей, повністю спростувавши вираз, яким раніше влучно характеризували українську ментальність: «Моя хата скраю». Тепер чиєсь горе – спільне горе. Чиїсь сльози – спільні сльози.На минулому тижні був оголошений терміновий збір гуманітарної допомоги постраждалим від затоплення жителям Херсонщини.І сьогодні хочеться частково, адже збір ще продовжується, підвести підсумки й подякувати усім, хто долучився до хорошої справи.Відразу скажемо, що перерахувати скільки організацій, установ, підприємств, а тим більше, скільки людей у селищі й по старостатам взяли участь у зборі, неможливо. Про кількість одягу, взуття (дитячого й дорослого), білизни та постільної білизни, рушників махрових, ковдр, пледів, засобів гігієни ( 3 ящики вологих серветок, мило, миючі засоби, зубні пасти й щітки дорослі й дитячі) та засобів особистої гігієни (туалетний папір, прокладки, памперси, підгузки) можна лише уявити по тому, що працівникам селищного Культурно-Мистецького Центру «Нові Санжари» знадобилося три дні, аби все принесене посортувати ( багато нового та не вживаного). Для транспортування зібраного було придбано 50 мішків (на кшталт цукрових).Крім одягу зібрано:10 ящиків сухариків, 3 ящики мівіни, дуже велика кількість упаковок води, 10л. олії, багато круп, макаронних виробів, каш швидкого приготування, дитячого харчування, корму для тварин, одноразового посуду, мішків для піску і для сміття, засобів від укусів комах і кліщів, таблеток для обеззараження води, різноманітних ліків (2 великих ящики), УФО для обігріву і генератор.Також було зібрано 15 тисяч гривень, на 14-ть з яких було придбано помпу для відкачування води, павербанки й лопати. Одна тисяча гривень була витрачена на мішки і скотч для пакування.Новосанжарська селищна рада на чолі із селищним головою Геннадієм Супруном висловлюють щиру вдячність усім і кожному, хто долучився до збору, хто має чуйне серце й бажання підтримати, допомогти. Люди – ви неймовірні! Україна обов’язково переможе! Інакше просто не може бути. Слава Україні!

Гуманітарна допомога для жителів Херсонщини

Вітаємо наших земляків! Подальших успіхів і перемог!

У неділю, 18 червня, відбувся черговий календарний матч чемпіонату області з футболу серед команд вищої ліги.На цей раз уміннями і вправністю мірялися команди «Стандарт» з Нових Санжар та «Дружба» з села Очеретувате Семенівської громади.Незважаючи на спеку, на стадіоні було багатолюдно.Спекотною видалася й сама гра. Перший тайм подарував вболівальникам багато емоцій і аж три голи в ворота «Дружби».У другому, незважаючи на нереалізований новосанжарцями пенальті, ще одного разу відзначились господарі поля.Як підсумок, результат гри – 4:0 на користь «Стандарту», який продовжує лідирувати в чемпіонаті області серед команд вищої ліги.Вітаємо наших земляків і бажаємо подальших успіхів і перемог!

Вітаємо наших земляків! Подальших успіхів і перемог!